İnternetin ortaya çıkışından bu yana, World Wide Web'de reklamcılık oldukça popüler olmuştur. Pek oldukça kurum, şirket ve işletme bundan faydalanmıştır ve ziyaret ettiğiniz herhangi bir web sayfasında reklamlar görebilirsiniz. Tüketiciler herhangi bir arama motoruna gidip aradıkları şeyle alakalı anahtar kelimeyi yazıp arama tuşuna bastıklarında kendilerine aralarından seçim yapabilecekleri büyük bir liste sunulacaktır. Bu fazlaca uygun maliyetli ve zaman kazandıran bir reklam yöntemidir.
Herhangi bir işletmenin reklamını yapabileceği, müşteriyle doğrudan etkileşime geçebileceği, ürün ve hizmetleri ile alakalı detay sunabileceği kişiselleştirilmiş bir web sitesine sahip olması harbiden fazlaca kolay hale geldi. Web sitesi ziyaretçilerinin ilgisini çoğaltmak için tertipli bültenler, teklifler, indirimler siteye yapıştırılabilir. Her türlü işle ilgili her türlü kitleye ulaşmak rahat olduğu için, kötüye kullanım olasılığı her vakit vardır. Buna dayanarak internet reklamcılığı, yasal çevrimiçi reklamcılık ve illegal çevrimiçi reklamcılık olmak üzere iki tür reklamcılık olarak sınıflandırılır. Yasal çevrimiçi reklamcılık, çevrimiçi reklam dizinlerini, arama motoru reklamcılığını, e-posta reklamcılığını ve masaüstü reklamcılığını içerir. Yasadışı reklamcılık daha oldukca spam olarak bilinir. Bu genellikle harici uygulamalar yardımıyla birtakım sistem ayarlarının değiştirilmesiyle yapılır ve ardından belirli bir ağa veya bilgisayara açılır pencereler gönderilir. Harici uygulamalar reklam yazılımı yada casus yazılım olarak bilinir. Bunlardan bazıları harbiden zararlıdır, en ünlüsü sistemden kaldırılması ve kaldırılması fazlaca zorluk derecesi yüksek Trojan'lardır.
Teknolojinin artmasıyla birlikte reklamları daha entresan hale getirmek için hususi efektler kullanılmaktadır. Canlı renkler, iyi bir sayfa düzeni ve bolca hayal gücü işin içerisine giriyor. Bugünlerde reklam tasarlamak için çoğu zaman Adobe Flash kullanılıyor. Reklam tasarımı için kullanılan teknolojiye bağlı olarak reklamlar muhtelif kategorilerde sınıflandırılabilir. Banner reklamlar, genellikle HTML veya Eudora'da oluşturulan internet sitesinde görüntülenen animasyonlardır. Reklamların bir dizi türü ve boyutu vardır. Hileli banner reklamlar, yazışma kutuları ve düğmelerin extra işlevselliğine haiz olan ve bir ihtar veya hata mesajı olarak görüntülenen banner reklamlardır. Pop-up, etkin web sayfasını kaplayan yeni bir pencerede görüntülenen bir reklamdır. Bir pop-under reklamı, aktif internet sayfasının altındaki başka bir pencerede açılır ve mevcut pencere kapatıldıktan veya simge durumuna küçültüldükten sonrasında görülebilir.
İnternette CPM, CPV, CPC, CPA, CPL ve CPO benzer biçimde reklam alanlarının satın alınabileceği birçok yol vardır. CPM veya mil başına maliyet, reklamverenin reklamın gösterileceği belirli sayıda kişi için ödeme yapması anlama gelir. CPV yada ziyaretçi başına maliyet, reklamverenin reklamın gösterildiği kişiler için ödeme yapması demektir. TBM yada tıklama başına maliyet, ziyaretçiler tarafınca reklama yapılan tıklama sayısı için ödeme yapılması anlamına gelir. Reklam internet sitesine konulmasına karşın, tutar yalnızca ziyaretçi reklamın URL'sini tıkladıktan sonrasında ödenir. CPA veya eylem başına maliyet, reklam yayıncısının reklamın bütün harcamalarını üstlendiği, sadece yalnızca ziyaretçinin reklama tıklaması ve bir ürün satın alması yada bir hizmet için kaydolması niteliğinde ödeme almış olduğu anlama gelir. CPL yada potansiyel satın alan başına maliyet CPA'ya benzer, sadece ziyaretçinin mutlaka bir şey satın alması gerekmez; sadece düzenli haber bültenleri ve özel teklifler almak için başvurabilir. CPO yada sipariş başına maliyet, reklamverenin her sipariş verildiğinde ödeme yapmış olduğu durumdur. Çevrimiçi reklamlar yalnızca bir ürün veya hizmeti tanıtmak için kullanılamaz, aslında hayırseverliği teşvik etmek ve eğitimi yaymak gibi amaçlar için de kullanılabilirler.